Insåg efter förra inlägget att jag kan föregå med gott exempel här. Så nu tänkte jag utsätta er för en harang av mina egna tack. I bästa fall inspirerar det er att själva fundera, i alla fall några sekunder, på vad ni själva har att vara tacksamma för. Och om inte kan ni sluta läsa och återgå till andra trevligheter!

Jag är tacksam att jag tog steget och startade eget företag för fem år sedan trots att jag var rädd. Tack för att jag sedan jag varit ganska liten vågat välja mina egna vägar i livet.

Tack för att jag varit tillräckligt sjuk och stressad för att uppskatta och värdera hälsa och välmående. Tack för att jag fått förmågan att skriva så folk förstår. Tack till yogan och till mina inspirerande lärare och elever.

Tack till alla mina vänner, många som jag känt sedan småskolan, många som jag mött på senare år. Tack till er som läser mina krönikor, kommer till mig för coaching, anlitar mig som projektledare eller andra uppdrag. Tack! Tack! Tack!

Tack för att huset vi först skulle köpa visade sig ha fuktskador och vi istället hittade vår drömplats vid havet.

Tack för att jag gav mig ut på jorden-runt-resan till Australien. Tack för att jag gick ut den där kvällen jag mötte min äkta hälft. Tack för att jag får vara mamma till världens vackraste barn, det var verkligen aldrig självklart att det skulle bli så. Tack för att jag varit gravid och tung så att jag uppskattar min kropp med ny respekt.

Tack för alla resor jag gjort som lärt mig uppskatta Sverige, årstider och värdet av ett välorganiserat samhälle. Tack även för att resorna gett mig ett större perspektiv på livet och verkligheten. Tack för de tusentals böcker jag plöjt igenom som lärt mig så mycket om livet och människorna. Tack för den mörka, kalla vintern som gör att jag älskar våren ännu mer.

Tack, tack, tack!

(Skriv gärna några rader i kommentarerna om vad du är tacksam för)