Det är fredag och solen som lyser över Varberg ger dagen extra skimmer. Jag sitter och tänker på hur bakvänt det är att människor offrar sin hälsa och sina relationer för saker som i det långa loppet inte betyder särskilt mycket. Man vill så gärna ”lyckas” på sina jobb och visa upp en framgångsrik fasad för omvärlden. För att göra det jobbar man så mycket att man inte orkar med att njuta av det som är viktigt på riktigt. Sin familj, sina vänner, sin hälsa.

Jag har själv varit där, levt för jobbet, struntat i att ta hand om mig själv och blivit sjuk av stress. Gjort många märkvärdigt korkade prioriteringar. Vi verkar inte vara den smartaste arten på jordklotet. Men det går att förändra sin inställning och sina val, det är jag levande bevis på.

Nils Ferlins dikt dyker upp i hjärnan. Ledsen att jag serverar en sån här tungviktare mitt på fredagseftermiddagen, men det är tänkvärda ord:

Vårt liv är en vindfläkt
en saga en dröm
en droppe som faller
i tidernas ström,
det skimrar i regnbågens
färg en minut
brister och faller
och drömmen är slut.

Hur vill du att din saga berättas? Eftersom du läser det här har du inte droppat ner från kvisten än så du kan ändra historien om du vill.  Jag önskar dig en sagolik helg.

Håll utkik efter rumpnissar bland vitsipporna!