Några av mina favoritmänniskor på väg mot havet under min 40-årshelg. Minnesbild från 2011 som värmer i mellandagarna

Mellandagarna är en mysig vecka. Lite mittemellan det som varit och det som ska komma. Kanske lite extra mycket här och nu? Ett bra tillfälle att stämma av med sig själv vad som har hänt i livet under året som gått.

Kanske har du inte uppfyllt dina nyårslöften, kanske är midjemåttet detsamma och träningskortet mest ett dåligt samvete, men låt det isåfall vara så utan att klanka ner på dig själv. Istället kan du fundera på vad du lärt dig, och sedan låta det du kommer fram till sjunka in ordentligt innan du kikar in i framtiden för att skapa nya intentioner.

Om du har mål som du inte riktigt nått kanske du kan göra något på ett annorlunda sätt 2012 för att ge dig själv en ärlig chans att klara av dem?

Mellandagarna, reflektionsdagarna, möjlighetsdagarna. Ta vara på dem.

Låt den här veckan bli din tid för att fira, reflektera och uppskatta det du varit med och skapat och de utmaningar du jobbat dig igenom under 2011. Vad det än var så var det bra gjort. Uppmärksamma det för dig själv.

Jag började året med att återgå till jobb efter mammaledighet. Full av energi och idéer men också en del bryderier och oro över hur jag skulle klara utmaningen att kicka igång affärerna igen och balansera jobb- och familjetiden. Med hjälp av ihärdighet, prioriteringar, en hjälpande mentor och en hel del soulsearching är nu företaget i blomstring igen med roliga, kreativa, lönsamma uppdrag på gång och jag har kunnat vara ledig en dag i veckan och ta ordentliga semestrar med familjen.

Privat har det varit ett år fyllt av spännande milstolpar med medföljande trevligheter och skapande av fina minnen – namngivningsfest, 40-årsfest för både mig och maken, 20 årsdagen av vårt förhållande, minsta tjejens ettårsdag och äldsta dotterns skolstart och australienbesökare hela sommaren.

Ett händelserikt år att sammanfatta och mycket spännande att se fram emot. Det har också varit en del utmaningar som känts obekväma och tvingat mig att växa så jag är tacksam även för dem. Den nionde januari har jag vikt en hel dag åt att fira, reflektera och planera – då ska jag hålla i Ditt bästa år- dagen på Varbergs Kurort. Men jag smygstartar redan nu med skrivandet av det här inlägget. Det gör mig glad att tänka tillbaka på vad som har hänt. Oftast ser jag bara framåt, hela tiden på väg till nästa grej. Att reflektera gör mig lugn.

Jag tycker att dagarna innan det nya året är en bra tid att ge näring åt sig själv så att man kan starta 2012 med energi och glädje. Själv ska jag ta mig tid att läsa, yoga, skriva och mysa med familjen.

Med önskan att du får några fina mellandagar!