Ett tillfälle i mitt liv som ofta lyfts fram till allmänt beskrattande är anställningsintervjun då jag på frågan ”Varför ska vi anställa dig då?” svarade ”För att jag är smart!”
Så fort orden lämnat munnen ville jag sjunka genom golvet. Herregud, vad sa jag? Smart?!?

Jaja, den där lilla grodan har gett mig och mina närmaste många skratt genom åren och ibland lever jag faktiskt upp till mitt kaxiga påstående. Till exempel när jag gör den här skönheten till frukost:

Jag blandar ett par dl frusen spenat med apelsinjuice, krossade linfrö, en banan, en stjälk selleri och en tsk vetegräspulver och kör allt i mixern.

Knallgrön och god, gör att jag känner mig nyttig resten av dagen. Ibland slänger jag i lite solrosfrön. Brukar steka två ägg till så håller jag mig mätt till lunch.

Både spenat, linfrö, solrosfrön och vetegräs räknas som superfood för att de är proppfulla av näring som kroppen behöver. Så det är en riktigt smart start på dagen.

Jobbet? Jo jag fick det faktiskt, trots min absoluta övertygelse om motsatsen. Och sen spenderade jag de närmaste sju åren med att försöka leva upp till det påståendet. Inte undra på att jag blev lite vidbränd på köpet.