Så fint gräset är på andra sidan staketet. Eller hur? Kolla på bara på Stefan som har ett så flashigt jobb, Lena som köpt ny soffa igen, Nina som är så vältränad trots att hon just fått barn. Och Helena bjuder alltid på hembakat!  Så där kan vi hålla på tills vi förminskat oss själva till en liten kattlort i grannens perfekta trädgård.

För inte nog med att vi jämför oss, allra helst jämför vi oss med alla synbarligen framgångsrika snygga välartade personer på en gång. Och sen är vi missnöjda för att inte vi är och har ALLT det där som den sammanlagda bekantskapskretsen verkar ha.

Inte särskilt smart egentligen. Visst kan det vara bra att jämföra sig, om man blir inspirerad av det. Men ofta reagerar man som min 6-åring som stampar i golvet och utbrister: ”Det är ORÄTTVIST!” var femte minut.

Och i värsta fall känner man sig som en liten lort. Som inte når upp till det där som andra verkar ha.

Men när du känner så här, ifrågasätt dina jämförelser, och inse att du plussar ihop. Fråga dig själv hur rimligt det egentligen är att vara bäst på allt alltid.

Och vänd sen blicken till din egen gräsmatta och det du verkligen har. När du uppskattar och tar hand om ditt eget gräs, så kommer det att bli så vackert att golfklubben kommer och ber dig om råd.

Så jag vill ändra ordspråket. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan staketet.

Gräset är alltid grönare där jag vattnar.