Den här månaden har jag äran att få gästblogga på Lotusmammas hemsida. Therese som driver Lotusmamma kom jag i kontakt med tack vare min andra blogg. Det visar sig att vi har mycket gemensamt och om knappt två veckor kommer vi att träffas eftersom vi kommer att sitta på samma plan till Thailand. Märkligt men kul!

Jag har skrivit om mammalivets utmaningar och hur man skymtar glimtar av sin egen härlighet när man är gravid:

Glimtar av din egen härlighet

När jag gick med min mage hände något magiskt. En känsla av självklarhet (mitt i illamående och foglossning). Självklart att min kropp är fantastisk. Jag skapar liv härinne! Jag förtjänar respekt. Och efter förlossningen – jag klarar vad som helst!  Jag fick en glimt av min egen härlighet.

Sen var knodden ute och man var mamma på riktigt och plötsligt var allt förändrat. Jag minns känslan av att jag tappade bort mig själv mitt i vardagen av blöjbyten, matningar och det stora ansvaret. Var tog amazing-mama-känslorna vägen?

Mammatiden kan ibland kännas överväldigande. Ansvaret att ta hand om en ny liten person för lätt med sig att man sätter stora krav på sig själv. Omgivningens förväntningar kan upplevas som svåra att leva upp till. Det ska vara städat och fint, helst lite hembakat att bjuda på om någon kommer förbi, alla hushållssysslor som vanligen delas kan hamna på den som är hemma, barnet ska följa sina kurvor och äta och bajsa regelbundet. ”Bordena” byggs på och byggs på. När allt som egentligen är viktigt är att den lilla familjen är frisk och glad.

Läs resten av inlägget här

Och passa på att surfa runt på Lotusmammas fina sida!