Vad är det goda livet? Jag gissar att innehållet i ett gott liv beskrivs olika av olika människor.

Några ingredienser som jag kommer att tänka på: Choklad (förstås), fina relationer, kontakt med naturen, att göra medvetna val, kunna njuta av en frisk kropp och lugnt sinne, att få göra saker man tycker om så ofta som möjligt, att skratta, att ha energi, få vara kreativ, äta näringsrikt (gärna choklad!), musik, yoga, att sova gott på natten.

Listan kan bli mycket längre. Fast egentligen, när jag tänker efter, så innebär det goda livet för mig främst en känsla inombords. När jag känner mig tillräcklig, sedd och accepterad kan jag klara av det mesta. När det goda livet finns inom mig själv kan det inte tas ifrån mig.

Vad ger näring åt det goda (i) livet? Det är det jag tänker utforska i den här bloggen.

Jag tänker skriva om mina erfarenheter och försök att varje dag ge näring åt det goda i mitt liv.


Spontan solpaus vid strandpromenaden i Varberg.

På bilden ser ni ett exempel på vad jag gjorde idag. Jag tog en oannonserad paus, proppade upp mig på en klippa vid havet och sög åt mig solljuset som fortfarande värmer kinderna. Medan jag låg där försökte jag medvetet tänka på saker som jag är tacksam för. Det lyckades väl sådär, eftersom jag också passade på att kolla mailen och efter det fastnade i tankar kring ett pågående projekt. Men jag försökte. Och efter min lilla solpaus gick jag tillbaka med extra spänst i steget.

Oj, vad jag skulle bli glad om du delar med dig någon tanke om vad det goda livet innebär eller vad man kan göra för att ge det näring!