Här står jag och kärleken och skapar framtidsvisioner. Foto: Karin Linde

Idag bjuder jag på fem riktiga power-frågor som jag själv använder mig av varje årsskifte för att reflektera och visionera över livet och företaget. Kopiera gärna in dem i Word eller varför inte ett mail till dig själv och skriv ner dina svar, gärna med en kopia till mig. Det vore toppenkul att läsa dina tankar!

Vad var det bästa, roligaste, häftigaste som hände under 2011?
Vad gick riktigt bra? Glöm det som inte gick som du tänkt dig eller det som bara inte blev av. Fokusera på framgångarna och skriv ner minst fem saker som du åstadkommit och som du är stolt över, glad för eller helt enkelt riktigt nöjd med.

Varför blev det så bra?
Vad gjorde det så bra? Vad gjorde du (eller lät bli att göra) som hjälpte till att göra det så bra?

Hur kan du göra mer av det som ledde till så bra saker?
Nyckeln är att förstärka det som fungerar, att göra mer av det som leder till framgång och glädje och medvetet sluta göra det som kostar dig framgång och glädje.

Vad skulle göra 2012 till ditt bästa år hittills?
Vilka konkreta, specifika resultat skulle du behöva ha nästa år för att det verkligen ska bli ditt bästa år hittills? Tänk i termerna framgång, glädje, relationer, välmående, inkomster osv.

Vad skulle hjälpa dig nå dina resultat snabbare och enklare?
Om du kan göra det enklare för dig själv, hur skulle du kunna göra? Är det dags att anlita hjälp? Anställa? Skaffa en mentor eller coach? Nätverka mer? Andra personliga knep du har för att stärka dig själv.