För en tid sedan var den här fjärilen geggamojja. Man kan lugnt säga att den har en tuff tid bakom sig. Först var den ett litet ägg som kläcktes till en larv. Larven åt och växte och när den sen kände sig lagom stor var det dags att bli puppa.

Och det var i det stadiet som hela den lilla larvkroppen smältes ner till en fjärilssmet. Där låg den i sin puppa – full av potential men ganska kletig. Plötsligt utan möjlighet att röra sig eller leka eller göra vad det nu är larver sysslar med till vardags. Inte mycket annat val än att gilla läget. Av larven fanns bara en soppa kvar.

Det var dags för nästa fantastiska omvandling. Soppan skulle förfinas och förädlas till den färdiga fjärilen. Och det som gjorde det möjligt var en liten grupp celler som höll sig opåverkade av dramatiken och geggandet runtomkring. De cellerna innehöll all information som behövdes för att baka den färdiga citronfjärilen.

Man kan säga att allt annat än det som var grunden till fjärilen, själva kärnan i fjärilen, skalades bort. Stor dramatik i fjärilens liv!

Inte nog med att den lilla larven blev soppa, när den äntligen format sig till en fjäril fick den kämpa hårt för att bli fri. Det krävs mycket styrka för att brotta sig ur puppan och ingen kunde hjälpa till för det är kampen som ger fjärilen styrkan att flyga när den blir fri. Utan kamp skulle den sjunka som en sten till marken.

Men sen – aaaahh! Äntligen fick den flyga fri bland blommor och bin och bli fotad för att hamna på min blogg.

Nu undrar jag … kan det finnas en gnutta symbolism i fjärilens metamorfos? Några kopplingar att dra till personlig utveckling?

Var är du i din personliga metamorfos? Är du i din äggfas? Eller är du en glupsk snabbväxande larv?

Har du kommit till ett vägskäl i livet som kräver fullständig omvärdering av det som du hållit fast vid, att du låter gamla tankesätt smälta ner till geggamojja och du behöver dra dig tillbaka i en kokong tills ditt nya jag är redo att flyga? Eller börjar du bli flygfärdig och kämpar genom olika motstånd som kommer att stärka dig så att du äntligen kan flyga i solen och vila på vackra blommor?

Gör du det du verkligen, verkligen vill längst därinne?