Yogadjupa havsluftsandetag hemma på berget.

Andningen – så självklar att den är bortglömd. Men ett superverktyg för att bli mer närvarande och må bra. Jag tränar andningen regelbundet genom yogan och jag kommer att skriva mer om det längre fram. Idag bjuder jag på en egen översättning  av ett inlägg ur mycket läsvärda bloggen zen habits. Längst ner ett litet näringstips!

Om du känner dig stressad och överväldigad, andas. Du blir lugnare och spänningar släpper.

Om du oroar dig för något i framtiden eller fastnar i grubbel över något som redan hänt, andas. Det tar dig tillbaka till nuet.

Om du känner dig misslyckad och har glömt vad som är viktigt i livet, andas. Det påminner dig om hur värdefullt ditt liv är. Se andetaget som en gåva. Använd gåvan väl.

Om du har för mycket att göra, eller känner dig splittrad på jobbet, andas. Det hjälper dig fokusera och koncentrera dig på det som är viktigast just nu.

Om du är tillsammans med någon du älskar, andas. Det låter dig vara närvarande med den personen, istället för att tänka på jobb eller något annat du behöver göra.

Om du tränar, andas. Det hjälper dig njuta av träningen och därför orka hålla på längre.

Om du rör dig för snabbt, andas. Det påmminer dig om att sakta ner och njuta mer av livet.

andas. Och njut av varje ögonblick av ditt liv. De är för flyktiga och få för att slösa bort.

Näringstips – skriv ordet ANDAS på en postit och klistra upp på datorskärmen, kylskåpet, badrumsspegeln eller något annat fiffigt ställe. Varje gång du ser ordet, ta tre sköna djupa andetag och låt axlarna sjunka.